Original Prusa SL1S SPEED 3D printer

De Original Prusa SL1S SPEED is een indrukwekkende upgrade van de al robuuste en betrouwbare SL1 3D-printer. Deze nieuwe versie biedt verbeterde snelheid, een groter bouwoppervlak en een reeks andere verbeteringen die de algehele gebruikerservaring verbeteren. In deze review zullen we dieper ingaan op de kenmerken en prestaties van de Original Prusa SL1S SPEED.

Wat zit er in de doos?

Bij het uitpakken van de Original Prusa SL1S SPEED vind je de printer zelf, een verbeterd bouwplatform, een nieuw harsvat, een UV LED-printmodule, een boostboard en een externe voeding. Deze componenten zijn zorgvuldig verpakt om ervoor te zorgen dat ze veilig aankomen en klaar zijn voor montage.

Design en Hardware

De Original Prusa SL1S SPEED is ontworpen met duurzaamheid en betrouwbaarheid in gedachten. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder machinaal bewerkt aluminium en met poeder bedekt metaal. Het ontwerp is compact en robuust, waardoor het bestand is tegen de eisen van langdurig gebruik. De printer is ook ontworpen met upgradability in gedachten, wat betekent dat je in de toekomst gemakkelijk componenten kunt vervangen of upgraden.

Het nivelleren

Het nivelleren van het bouwplatform op de Original Prusa SL1S SPEED is eenvoudig en nauwkeurig. Het klemmechanisme zorgt voor een stevige bevestiging en er is geen risico op het veranderen van de uitlijning wanneer je het bed verwijdert en opnieuw installeert. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van andere printers waarbij het balhoofd vaak erg los zit.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect van de Original Prusa SL1S SPEED. De printer is uitgerust met een ingebouwd actief koolstoffilter dat bedoeld is om de harsgeur te verminderen, vooral wanneer er ventilatoren in de machine draaien. Hoewel het niet zo effectief is als gehoopt, helpt het toch om de geur van hars in de kamer te verminderen.

Uitzonderlijke Printkwaliteit van de Original Prusa SL1S SPEED

Een van de meest opvallende kenmerken van de Original Prusa SL1S SPEED is ongetwijfeld de uitmuntende printkwaliteit. Deze 3D-printer levert consequent gedetailleerde, nauwkeurige en esthetisch aantrekkelijke prints die de verwachtingen van zowel beginners als ervaren gebruikers overtreffen.

De SL1S SPEED maakt gebruik van een 2560 x 1620p monochroom LCD-scherm, wat resulteert in een hoge resolutie en een indrukwekkend detailniveau. Dit betekent dat zelfs de kleinste details van je ontwerp nauwkeurig worden gereproduceerd, wat essentieel is voor toepassingen zoals sieraden, tandheelkunde, en miniatuurmodellen.

Een belangrijk aspect van de printkwaliteit is de uniformiteit van de belichting. De SL1S SPEED heeft een aangepaste lensarray die ervoor zorgt dat het UV-licht perfect parallel en recht is wanneer het het maskerscherm binnenkomt. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige printkwaliteit omdat alleen de hars die door het scherm wordt blootgesteld, wordt blootgesteld aan het licht. Dit betekent dat er vrijwel geen lichtbloeding is en dat de prints zeer nauwkeurig zijn.

Bovendien heeft de SL1S SPEED een groter bouwoppervlak, waardoor je meer modellen tegelijk kunt printen of grotere modellen kunt maken. Dit, gecombineerd met de verhoogde printsnelheid, betekent dat je sneller hoogwaardige prints kunt produceren.

De SL1S SPEED is ook ontworpen om de consistentie van de prints te verbeteren. Het apparaat heeft een betrouwbaar nivelleringssysteem en een stabiele Z-as, wat resulteert in minder mislukte prints en een hogere succesratio.

Printen, Print Kwaliteit en Snelheid

De Original Prusa SL1S SPEED levert uitstekende printkwaliteit. De prints zijn super consistent zonder zichtbare lijnen. De printer gebruikt een 2560 x 1620p monochroom scherm, wat betekent dat het een zeer hoge resolutie en detailniveau kan bereiken. De snelheid van de SL1S SPEED is ook indrukwekkend. Dankzij de nieuwe UV LED-printmodule kan de printer sneller printen dan zijn voorganger, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Wassen en Uitharden

Het wassen en uitharden van prints is eenvoudig en efficiënt met de CW1, een reinigings- en uithardingsstation dat apart verkrijgbaar is. De CW1 maakt het post-processing proceseenvoudiger en sneller, waardoor je meer tijd hebt om te besteden aan het ontwerpen en printen van je modellen.

Software en Slicer

De Original Prusa SL1S SPEED wordt geleverd met PrusaSlicer, een krachtige en gebruiksvriendelijke slicer software. PrusaSlicer is speciaal ontworpen voor Prusa 3D-printers en biedt een breed scala aan functies en instellingen om je prints te optimaliseren. De software is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, en biedt geavanceerde instellingen voor meer ervaren gebruikers.

Conclusie

De Original Prusa SL1S SPEED is een indrukwekkende 3D-printer die uitstekende prestaties en betrouwbaarheid biedt. Hoewel de prijs hoger is dan die van sommige concurrenten, biedt de SL1S SPEED een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vooral voor professionals en bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoogwaardige 3D-printer. Met zijn robuuste bouwkwaliteit, hoge printsnelheid, uitstekende printkwaliteit en gebruiksvriendelijke software, is de Original Prusa SL1S SPEED een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een topklasse SLA 3D-printer.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.