Flashforge Adventurer 4

De Flashforge Adventurer 4 is een indrukwekkende 3D-printer die een scala aan materialen kan verwerken, waaronder ABS, ASA, polycarbonaat en meer. In deze uitgebreide review zal ik de prestaties van de Adventurer 4 in detail bespreken, evenals de belangrijkste functies, voor- en nadelen van de printer. Laten we beginnen met een blik op enkele van de belangrijkste specificaties.

Specificaties van de Flashforge Adventurer 4

De Flashforge Adventurer 4 heeft een bouwvolume van 22 x 20 x 25 centimeter, wat het stevig in het midden van de standaard consumentenafmetingen plaatst. Het verwijderbare verwarmde bed kan een maximale temperatuur van 110 graden bereiken, en de extruder met het juiste mondstuk kan oplopen tot 265 graden. De ingebouwde camera is voldoende, hoewel niet de mooiste, met als belangrijkste doel het controleren of de afdruk niet is veranderd in een “spaghetti-monster”. De Adventurer 4 kan een verscheidenheid aan filamenten afdrukken, zoals ABS, PLA, PC, PET-G, PLACF en PET-GCF.

Gebruiksgemak en montage van de Flashforge Adventurer 4

Een belangrijk aspect dat veel mensen overwegen bij het kopen van een 3D-printer is het gebruiksgemak. De Flashforge Adventurer 4 onderscheidt zich hier door zijn eenvoudige installatie en montage. In tegenstelling tot veel andere 3D-printers die als een bouwpakket komen, hoef je bij de Adventurer 4 alleen maar de stekker in het stopcontact te steken, het mondstuk aan te sluiten, het filament te laden en je bent klaar om te gaan. Dit maakt het een uitstekende optie voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Ontwerp en bouw van de Flashforge Adventurer 4

Het ontwerp van de Flashforge Adventurer 4 is indrukwekkend, met een volledig gesloten behuizing die zorgt voor een schonere en stabielere afdrukomgeving. Dankzij de HEPA 13-filter worden vervuilende stoffen uit de lucht gefilterd, wat belangrijk is bij het afdrukken met materialen zoals ABS. Bovendien zorgt de gesloten behuizing voor een betere temperatuurconsistentie voor zowel het mondstuk, het verwarmde bed als het object zelf.

Een van de meest gevraagde verbeteringen ten opzichte van de Adventurer 3 is het grotere bouwvolume en de mogelijkheid om 1 kilogram spoelen te gebruiken in de spoelhouder aan de zijkant. Dit maakt de printer nog aantrekkelijker voor gebruikers die grotere projecten willen afdrukken zonder constant filament te hoeven wisselen.

De magnetische bouwplaat is een welkome toevoeging, waardoor het eenvenvoudiger wordt om afdrukken van het bed te verwijderen zonder schade aan te richten. Bovendien zorgt het automatische nivelleringsmechanisme ervoor dat het bed altijd perfect is uitgelijnd, waardoor problemen met de eerste laag worden verminderd.

Testen van de Flashforge Adventurer 4

In mijn tests met de Flashforge Adventurer 4 heb ik geëxperimenteerd met verschillende materialen, waaronder ABS, ASA en polycarbonaat. De resultaten van deze tests waren over het algemeen veelbelovend, hoewel er enkele problemen waren die aandacht vereisten. Zo had ik te maken met laagverschuivingen en was er een probleem met de X-riem op de printer. Desondanks was de printer in staat om met succes te printen in alle geteste materialen zonder al te veel problemen.

Flashforge Adventurer 4 test print

Prestaties van de Flashforge Adventurer 4

De prestaties van de Adventurer 4 zijn indrukwekkend, met consistente en nauwkeurige afdrukken in verschillende materialen. De snelheid van de printer is redelijk, met een maximale snelheid van 120 mm/s. Hoewel het misschien niet de snelste 3D-printer op de markt is, biedt het wel een uitstekende balans tussen snelheid en kwaliteit. De geïntegreerde Wi-Fi-connectiviteit maakt het eenvoudig om afdrukopdrachten naar de printer te sturen en de voortgang te controleren vanaf je smartphone, tablet of computer.

De bijgeleverde Flashprint-slicer software is gemakkelijk te gebruiken en biedt een breed scala aan afdrukinstellingen, waardoor beginners en gevorderden hun afdrukken kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Er is ook een ingebouwde filamentrunout-sensor die de printer automatisch pauzeert als het filament op is, waardoor je tijd hebt om het filament te vervangen zonder je afdruk te verliezen.

Aanpassingen en verbeteringen

Gedurende het testproces merkte ik enkele problemen op met de Flashforge Adventurer 4 die enige aanpassingen vereisten. Zo moest ik de X-riem strakker aandraaien en de riemspanner aanpassen om laagverschuivingen te voorkomen. Bovendien moest ik de printkop een beetje langzamer laten werken om inconsistente lagen te vermijden. Ondanks deze kleine problemen, presteerde de printer goed en was ik tevreden met de resultaten.

Afdrukken met polycarbonaat

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Flashforge Adventurer 4 is de mogelijkheid om te printen met polycarbonaat. Hoewel de resultaten niet perfect waren, slaagde de printer erin om met succes kleine en sterke onderdelen te produceren. Het is belangrijk op te merken dat de printer niet ideaal is voor grotere polycarbonaat prints, aangezien deze een actief verwarmde kamer vereisen om goed te kunnen printen.

Afdrukken met ABS en ASA

De Flashforge Adventurer 4 presteerde uitstekend bij het afdrukken van ABS en ASA. De printer was in staat om grote mechanische onderdelen te printen zonder problemen met warping of delaminatie. Dit maakt de Adventurer 4 een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een 3D-printer die in staat is om te printen met hogere temperatuur materialen.

Voor- en nadelen van de Flashforge Adventurer 4

De Flashforge Adventurer 4 heeft een aantal sterke punten, zoals de mogelijkheid om te printen met een breed scala aan materialen, een gesloten ontwerp voor betere temperatuurregeling en een touchscreen voor eenvoudige bediening. Het heeft echter ook enkele nadelen, zoals de beperkte mogelijkheid tot aanpassing en de problemen met de X-riem en laagverschuivingen.

Conclusie Flashforge Adventurer 4

Over het algemeen is de Flashforge Adventurer 4 een indrukwekkende 3D-printer die geschikt is voor gebruikers die behoefte hebben aan een apparaat dat met een breed scala aan materialen kan printen. De printer presteert goed bij het afdrukken van ABS, ASA en polycarbonaat en is in staat om sterke en duurzame onderdelen te produceren. Hoewel er enkele problemen zijn, zoals de beperkte mogelijkheid tot aanpassing en problemen met de X-riem en laagverschuivingen, kunnen deze over het algemeen met enige inspanning worden verholpen.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare 3D-printer, is de Flashforge Adventurer 4 een uitstekende keuze. Hoewel het misschien niet perfect is voor het printen van grotere polycarbonaat onderdelen, biedt het nog steeds voldoende mogelijkheden en prestaties voor een breed scala aan toepassingen. Met de juiste aanpassingen en onderhoud kan deze 3D-printer een waardevolle aanvulling zijn op elke werkplaats of makersruimte.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.