Creality Ender 5 Pro – 3D-printer

De Creality Ender 5 Pro is een populaire 3D-printer en behoort tot de beste budget 3D-printers op de markt. Deze 3D-printer biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en beschikt over tal van technische kenmerken die ervoor zorgen dat hij soepel en foutloos print. In deze review bespreken we de belangrijkste kenmerken en technische specificaties van deze printer.

Wat zeggen reviewers over de Creality Ender 5 Pro – 3D-printer?

De Creality Ender 5 Pro is een 3D-printer die gemakkelijk te monteren is en goede printkwaliteit levert. De printer maakt weinig geluid, behalve de koelventilator, en is behoorlijk snel. De service van de leverancier wordt ook geprezen, maar het meegeleverde filament wordt als waardeloos beschouwd. Het wordt aanbevolen om een ander filament te kopen en een lijmstift en isopropylalcohol te gebruiken. De printer heeft geen automatische slaapstand.

Sommige reviewers merken op dat de Creality Ender 5 Pro enkele nadelen heeft. Het filament dat bij de printer wordt geleverd, is van slechte kwaliteit en kan problemen veroorzaken. Ook kan het printbed moeite hebben om de print vast te houden, maar dit kan worden opgelost met een lijmstift. Daarnaast kan het bedniveau uitlijnen wat oefening vereisen, en kan de schroef in de z-richting veel geluid maken. Enkele reviewers merken ook op dat het toestel gebruikssporen had bij ontvangst.

In het algemeen zijn reviewers tevreden over de Creality Ender 5 Pro als een printer voor algemeen gebruik, met enkele tekortkomingen die kunnen worden opgelost door upgrades en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het toestel levert goede printkwaliteit, is gemakkelijk te bedienen, en heeft goede instructies voor het in elkaar zetten. Het is echter niet aanbevolen om het toestel in dezelfde ruimte te plaatsen waar men aanwezig is, vanwege het geluid dat het maakt. Met een goede rol filament is deze 3D-printer een uittekende keuze.

Stevig frame en dubbele Y-as aandrijving

Een van de belangrijkste voordelen van de Ender 5 Pro is zijn stevige frame en dubbele Y-as aandrijving. Dit zorgt ervoor dat de printer soepeler beweegt en minder fouten maakt tijdens het printen. Bovendien heeft deze printer een bouwplatform dat naar op en neer beweegt, wat zorgt voor meer stabiliteit en nauwkeurigheid tijdens het printproces.

Standaard met silent board

Een ander groot voordeel van de Ender 5 Pro is dat deze standaard is voorzien van een silent board. Hierdoor maakt de printer veel minder geluid tijdens het printen, wat een groot voordeel is als je de printer bijvoorbeeld in je werkkamer hebt staan.

Hoge precisie 3D-printen

De Ender 5 Pro biedt ook hoge precisie 3D-printen, wat betekent dat je zeer nauwkeurige prints kunt maken. Met een laagresolutie van 0.1-0.4 mm en een printnauwkeurigheid van ± 0.1mm kun je zeer gedetailleerde en nauwkeurige prints maken. Bovendien heeft deze printer een extruder temperatuur tot 260°C en een verwarmd bed tot 135°C, wat betekent dat je met een breed scala aan materialen kunt werken, waaronder PLA, PETG, TPU, ABS, carbon fiber en andere materialen.

Ruim bouwvolume

De Ender 5 Pro heeft een ruim bouwvolume van 220 x 220 x 300 mm, wat betekent dat je grote prints kunt maken. Dit maakt deze printer ideaal voor makers en hobbyisten die grote objecten willen printen.

Resume printing functie

Een andere handige functie van de Ender 5 Pro is de resume printing functie. Deze functie zorgt ervoor dat je print kunt hervatten nadat de printer bijvoorbeeld is uitgeschakeld of de stroom is uitgevallen. Dit bespaart tijd en materiaal en zorgt ervoor dat je niet opnieuw hoeft te beginnen met printen.

Gedeeltelijk geassembleerd

De Ender 5 Pro wordt gedeeltelijk geassembleerd geleverd, wat betekent dat je hem snel en gemakkelijk kunt bouwen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere 3D-printers die vaak meer tijd en moeite vergen om in elkaar te zetten.

Conclusie Creality Ender 5 Pro – 3D-printer

Al met al is de Creality Ender 5 Pro – 3D-printer een uitstekende printer met veel technische pluspunten en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze printer is geschikt voor makers en hobbyisten die op zoek zijn naar een betrouwbare 3D-printer met een ruim bouwvolume en een hoge precisie. Dankzij de standaard silent board, de Capricorn tube en het Alu metal extruder mechanisme is de printer stiller en betrouwbaarder dan veel andere printers in dezelfde prijsklasse. Bovendien is de printer gedeeltelijk geassembleerd en kan deze snel worden opgebouwd.

Het verwarmde bouwplatform en de mogelijkheid om verschillende materialen te printen maken deze printer ook geschikt voor een breed scala aan toepassingen en projecten. De resume printing functie en de laatste editie van Ender-5 met thermal runaway protection zorgen ervoor dat de printer betrouwbaar blijft en dat prints niet worden verstoord bij stroomuitval of andere problemen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare 3D-printer met veel technische pluspunten en een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Creality Ender 5 Pro – 3D-printer zeker de moeite waard om te overwegen. Het is een geweldige printer voor beginners en ervaren makers die op zoek zijn naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en krachtige 3D-printer.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.