Creality CR-10 Smart Pro

De Creality CR-10 Smart Pro is een 3D-printer die opvalt door zijn gebruiksgemak en uitstekende prestaties. In deze review bespreken we de belangrijkste kenmerken, specificaties en geven we enkele voorbeelden van prints die met deze printer zijn gemaakt. Laten we direct beginnen met een overzicht van de belangrijkste functies.

Groot printvolume en automatische bed leveling

De Creality CR-10 Smart Pro heeft een groot printvolume van 300 x 300 x 400 millimeter, waardoor je grote objecten zoals helmen en figuren kunt printen. De printer beschikt over zowel handmatige als automatische bed leveling, die in onze ervaring feilloos werkt. Het printbed heeft een PEI veerstaalplaat die eenvoudig te verwijderen is en zorgt voor een goede hechting van de prints.

Hoge temperatuurinstellingen en snelle printsnelheden

De maximale nozzle temperatuur van de CR-10 Smart Pro is 300°C en de maximale bed temperatuur is 100°C. Hierdoor kun je met verschillende materialen printen, zoals PLA, ABS, PETG, TPU en hout. De printer heeft een printsnelheid van 80 tot 100 millimeter per seconde, hoewel we merkten dat het iets langzamer was dan de Ender-serie.

Stille werking en compatibiliteit met verschillende materialen

Een van de grootste voordelen van de Creality CR-10 Smart Pro is de stille werking, waardoor je de printer zonder problemen in een gemeenschappelijke ruimte kunt plaatsen. Dankzij de hoge temperatuurinstellingen, volledig metalen extruder en direct drive-systeem kun je met een breed scala aan materialen printen, waaronder PLA, ABS, PETG, TPU en hout.

Extra functies: Wi-Fi, AI-camera en meer

De Creality CR-10 Smart Pro wordt geleverd met Wi-Fi en een AI-camera, waarmee je de printer op afstand kunt bedienen en de voortgang van je prints kunt volgen. Daarnaast is er een standaard filament run-out sensor en stroomuitvalherstel aanwezig.

Gebruiksgemak en printkwaliteit

De CR-10 Smart Pro is een van de eenvoudigste printers die we ooit hebben opgezet en gebruikt. In slechts 15 minuten hadden we de printer geassembleerd en waren we klaar om te printen. De printkwaliteit is indrukwekkend, met scherpe details en goede hechting. We hebben verschillende objecten geprint, zoals een Benchy, een XY-kubus en een groot figuur, en de resultaten waren consistent uitstekend.

Voordelen en nadelen

Zoals bij elke 3D-printer zijn er zowel voordelen als nadelen aan de Creality CR-10 Smart Pro. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten om in gedachten te houden bij het overwegen van deze printer:

Voordelen:

 • Groot printvolume voor het printen van grote objecten
 • Automatische bed leveling voor eenvoudige en nauwkeurige prints
 • Stille werking, ideaal voor gebruik in gemeenschappelijke ruimtes
 • Breed scala aan ondersteunde materialen
 • Wi-Fi en AI-camera voor eenvoudige bediening op afstand

Nadelen:

 • Iets langzamere printsnelheden dan de Ender-serie
 • Gebruikersinterface kan enige gewenning vereisen

Aanbevelingen en tips voor het gebruik van de Creality CR-10 Smart Pro

Om het meeste uit je Creality CR-10 Smart Pro te halen, zijn hier enkele aanbevelingen en tips:

 • Zorg ervoor dat het filament goed is gedehydrateerd om een optimale printkwaliteit te garanderen.
 • Experimenteer met verschillende materialen om het volledige potentieel van de printer te benutten.
 • Maak gebruik van de meegeleverde AI-camera en Wi-Fi-functionaliteit voor eenvoudige bewaking en bediening van je prints.
 • Onderhoud de printer regelmatig om de prestaties te behouden en eventuele problemen te voorkomen.

Conclusie Creality CR-10 Smart Pro

De Creality CR-10 Smart Pro is een uitstekende 3D-printer voor zowel beginners als ervaren gebruikers, dankzij de gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en indrukwekkende printkwaliteit. Hoewel de printsnelheden iets lager zijn dan sommige concurrerende modellen, maakt de stille werking en het brede scala aan ondersteunde materialen dit meer dan goed. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige 3D-printer, dan is de Creality CR-10 Smart Pro zeker het overwegen waard.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.