Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is een veelzijdig apparaat dat gebruikers in staat stelt om hun 3D-prints efficiënter en effectiever te produceren. Dit apparaat biedt zowel een reinigingsfunctie als een UV-uithardingsfunctie, wat betekent dat gebruikers geen aparte machines hoeven aan te schaffen om deze processen uit te voeren. De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is geschikt voor alle LCD Resin printers op de markt met een afmeting van 23 cm en kleiner.

Wat zeggen reviewers?

Reviewers van de Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine zijn over het algemeen tevreden met de prestaties van het apparaat. Het heeft een grote container van 8,5 liter, die goed werkt voor het reinigen en uitharden van prints. De whirlpool-functie verwijdert betrouwbaar resten van prints in een iso- of wateroplossing. Het apparaat heeft een eenvoudige bediening met een draaiknop en een groot display. Het beweegbare bovendeel en de leds zorgen voor een goede uitharding.

De machine is ook efficiënt en schoon in gebruik. Het kan de uithardingstijd van uren naar minuten verkorten en is meestal stil zonder overmatig stroomverbruik. Hoewel reviewers enkele nadelen hebben opgemerkt, zoals de gevoeligheid van de knop om de tijd in te stellen, de druppels van de mand aan de binnenkant bij het omhoogtrekken en vergrendelen, en het schokken van het draaiende bed bij het overschakelen van wassen naar uitharden.

Sommige reviewers merken op dat de machine een beetje lawaai maakt in de wasmodus, maar dit is niet significant. Over het algemeen is de Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine een geweldige machine die de nabewerking van 3D-prints veel gemakkelijker maakt. Het biedt een handige alles-in-één oplossing voor het reinigen en uitharden van prints en is zeker de investering waard voor iedereen die op zoek is naar een efficiëntere en schonere manier om met 3D-prints om te gaan.

Vergroot formaat voor grotere modellen

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is groter in formaat dan zijn voorganger en heeft een L-vormig design van de lichtstrip waardoor de bovenste UV-lamp verstelbaar is. Hierdoor kunnen de 3D-prints ook van bovenaf worden uitgehard. De afmetingen van het apparaat zijn als volgt: Wash grootte container: 192 mm x 120 mm x 290 mm, Wash grootte platform: 192 mm x 120 mm x 235 mm en Cure grootte: 190 mm x 245 mm. Dit vergrote formaat biedt gebruikers meer ruimte om grotere modellen te plaatsen.

Reinigingsfunctie

De reinigingsfunctie van de Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is eenvoudig te gebruiken. Gebruikers plaatsen het model in de container met reinigingsmiddel naar keuze. De container biedt ruimte voor grotere modellen en kan tijdens het hele wasproces gesloten blijven voor meer veiligheid. Na het reinigingsproces kan de container eenvoudig worden afgesloten en opgeborgen.

UV-uithardingsfunctie

Na het wasproces kan het product eenvoudig worden overgeschakeld op UV-uitharding. Met talrijke UV-lampen kan het afgewerkte model snel en gemakkelijk worden uitgehard. Een roterend platform zorgt voor een 360 ° UV-behandeling waardoor ook 3D-prints vanuit alle hoeken worden uitgehard. Door de L-vormige design van de lichtstrip kunnen grote modellen nu ook van bovenaf worden uitgehard.

Gebruiksgemak

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is zeer eenvoudig te bedienen dankzij de draai- en drukknoppen. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig wisselen tussen de was- en uithardingsmodus. Optioneel kunnen gebruikers ook de tijd instellen hoe lang de machine moet wassen of uitharden. De speciale afdekking filtert 99,95% van het UV-licht en voorkomt mogelijke beschadiging door het UV-licht. Daarnaast is het product voorzien van een veiligheidsfunctie die de UV-lampen automatisch uitschakelt als de kap verwijderd wordt.

Merk en introductie

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is geproduceerd door Anycubic en werd geïntroduceerd in februari 2021. Het apparaat heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan alle Europese regelgeving voor veiligheid en gezondheid.

Gewicht en afmetingen

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine heeft een gewicht van 6,5 kg en heeft een verpakking met afmetingen van 270 x 290 x 479 mm. De Wash container heeft een grootte van 192 x 120 x 290 mm en het Cure platform heeft een grootte van 190 x 245 mm. Hierdoor biedt de Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine voldoende ruimte voor grote 3D-modellen.

Gebruiksgemak

Het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen door middel van een draai- en drukknop. Hiermee schakel je gemakkelijk tussen de was- en uithardingsmodus. Het is ook mogelijk om de tijd in te stellen voor het wassen en uitharden. De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is dus gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Veiligheid

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen. Zo filtert de speciale afdekking 99,95% van het UV-licht en voorkomt daarmee mogelijke beschadiging door het UV-licht. Daarnaast schakelen de UV-lampen automatisch uit wanneer de kap wordt verwijderd. Hierdoor is het veilig om met de Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine te werken.

Conclusie Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine

De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is een handig 2-in-1-apparaat dat het reinigen en uitharden van 3D-modellen eenvoudig maakt. Het apparaat heeft een groot formaat en is geschikt voor verschillende soorten 3D-printers. Het is gemakkelijk te bedienen en heeft verschillende veiligheidsvoorzieningen. De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine is een aanrader voor iedereen die werkt met SLA, DLP of LCD 3D-printers en op zoek is naar een handige oplossing voor het reinigen en uitharden van 3D-modellen.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.