Anycubic Vyper – 3D Printer

De Anycubic Vyper is een 3D-printer die de grenzen van creativiteit verlegt. Met zijn grotere afdrukvolume, automatische nivellering, snelle afdruksnelheid en gebruiksvriendelijke bediening is de Anycubic Vyper een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren gebruikers. In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken van de Anycubic Vyper in detail bespreken.

Uitzonderlijke printkwaliteit: Een diepere duik

De Anycubic Vyper staat bekend om zijn uitzonderlijke printkwaliteit, die het resultaat is van een combinatie van geavanceerde technologieën en functies. Deze 3D-printer is ontworpen met het oog op precisie en detail, wat duidelijk naar voren komt in de kwaliteit van de prints die hij produceert.

Anycubic Vyper Uitzonderlijke printkwaliteit

Nauwkeurigheid en Detail

De Anycubic Vyper is uitgerust met een zelfontwikkelde Bowden-extruder en een 32-bits moederbord. Deze technologieën stellen de printer in staat om zeer nauwkeurige en gedetailleerde prints te produceren. De Bowden-extruder zorgt voor een nauwkeurige filamenttoevoer, wat resulteert in strakkere prints met minder stringing. Het 32-bits moederbord, aan de andere kant, zorgt voor snellere en soepelere bewegingen van de printkop, wat bijdraagt aan de algehele precisie van de prints.

Hoge Afdruksnelheid

Ondanks zijn focus op nauwkeurigheid en detail, doet de Anycubic Vyper geen concessies aan de afdruksnelheid. De printer kan een maximale afdruksnelheid van 180mm/s bereiken, wat aanzienlijk sneller is dan veel van zijn concurrenten. Deze hoge snelheid betekent dat je minder tijd hoeft te wachten op je prints, zonder in te boeten aan kwaliteit. Zelfs bij deze hoge snelheden, blijft de Anycubic Vyper consistente en hoogwaardige resultaten leveren.

Consistente Printkwaliteit

Een van de grootste uitdagingen bij 3D-printen is het handhaven van een consistente printkwaliteit, vooral bij langere afdruktijden. De Anycubic Vyper blinkt uit in dit aspect. Dankzij de automatische nivellering en de geavanceerde temperatuurregeling, kan de printer consistent hoge kwaliteit prints produceren, ongeacht de duur van de afdruktaak. Dit maakt de Anycubic Vyper een betrouwbare keuze voor zowel korte als lange afdruktaken.

Gladde Afwerking

De printkwaliteit van de Anycubic Vyper is niet alleen merkbaar in de precisie en het detail van de prints, maar ook in hun afwerking. Prints gemaakt met de Anycubic Vyper hebben een opmerkelijk gladde en schone afwerking, met minimale zichtbare laaglijnen. Dit is vooral indrukwekkend gezien de hoge afdruksnelheid van de printer.

Groot Afdrukvolume voor Grote Dromen

Een van de meest opvallende kenmerken van de Anycubic Vyper is zijn grote afdrukvolume. Met een totale oppervlakte van meer dan 90in² / 60.000mm² is het bouwplatform van de Anycubic Vyper 24% groter dan dat van zijn rivalen met een vierkant platform van 220mm. Dit grotere afdrukplatform biedt meer vrijheid, waardoor je je creativiteit vrij kunt ontketenen. Dankzij het grote afdrukplatform kan de Anycubic Vyper tot 10,2 x 9,6 x 9,6 inch / 260 x 245 x 245 mm tegelijk afdrukken, vergelijkbare afmetingen met een standaard basketbal van maat 7. De totale bouwvolume van 4,1 gal. / 15,6 L biedt voldoende ruimte en vrijheid om elke vorm van kubus te maken.

Anycubic Vyper - 3D Printer volume

Automatische Nivellering voor Succesvolle Afdrukken

Nivellering is de eerste stap in 3D-printen en een cruciale stap voor het uiteindelijke succes. De Anycubic Vyper is een van de weinige 3D-printers die een automatische nivelleringsfunctie heeft in het prijssegment onder de $400. De 16-punts nauwkeurige automatische nivellering vereenvoudigt niet alleen je printvoorbereiding, maar verbetert ook je printsuccespercentage aanzienlijk.

Anycubic Vyper - 3D Printer Automatische Nivellering

Groot Scherm voor Gemakkelijke Bediening

De Anycubic Vyper is uitgerust met een 4,3″ scherm dat 51% groter is dan een 3,5″ scherm. Het LCD-display is kleurrijker, transparanter en helderder dan het traditionele TFT-scherm. De touch-control op het LCD is gevoeliger dan TFT en intuïtiever dan knopbediening. De Anycubic Vyper biedt je de beste kijk- en bedieningservaring met zijn 4,3″ LCD touch-control scherm.

Anycubic Vyper - 3D Printer Groot Scherm voor Gemakkelijke Bediening

Snel Afdrukken Zonder Wachten

Dankzij de zelfontwikkelde Bowden-extruder kan de Anycubic Vyper een maximale afdruksnelheid van 7,1in./s of 180mm/s bereiken en een typische afdruksnelheid van 3,1in./s of 80mm/s, wat 167% sneller is dan de 1,2in./s of 30mm/s van zijn rivalen en 33% sneller dan de 2,4in./s of 60mm/s van anderen. Uitgerust met een nieuwe 32-bits moederbord en een high-performance Cortex -M3 architectuur hoofdcontrolechip, beschikt de Vyper over een snellere rekenkracht en een soepeler systeem. De integratie van de TMC2209 stille driver zorgt ervoor dat het moederbord zowel stille afdrukken als nauwkeurige spanningsuitgangscontrole heeft, wat zorgt voor een nauwkeuriger en stiller afdrukken.

Anycubic Vyper - 3D Printer Snel Afdrukken Zonder Wachten

Eenvoudige Montage in Minuten

Het opbouwen van een 3D-printer is vaak tijdrovend en arbeidsintensief. De Anycubic Vyper maakt gebruik van een modulair ontwerp met 4 voorgemonteerde hoofdmodules. Zo kun je de Anycubic Vyper in plaats van urenlang kleine stukjes in elkaar te zetten, eenvoudig in enkele minuten monteren.

Verwijderen met Blote Handen

Het verwijderen van modellen van een verwarmd bed met een stalen schop leidt vaak tot een dilemma: te veel kracht kan het model en het platform beschadigen, terwijl te weinig kracht ze niet kan scheiden. Op de Anycubic Vyper is dit geen probleem meer. Dankzij het magnetische en flexibele ontwerp van het veerstalen platform, kun je de modellen gemakkelijk met je blote handen verwijderen door simpelweg het hele platform af te nemen en vervolgens te buigen.

Anycubic Vyper - 3D Printer Verwijderen met Blote Handen

Onderhoud Zonder Zorgen

Carborundum glazen platforms krijgen vaak bogen en oneffenheden na enige tijd gebruik, wat de volgende afdrukken beïnvloedt. Om dit probleem op te lossen, heeft Anycubic Vyper gekozen voor PEI roestvrij veerstaal, dat decennia lang vlak kan blijven, naast het feit dat het roestbestendig is en volledig onderhoudsvrij.

Technische Specificaties

De Anycubic Vyper heeft een gewicht van 10kg en afmetingen van 516x508x457mm (HWD). Het heeft een afdrukresolutie van ±0.1mm en afdrukafmetingen van 260x245x245mm (HWD). De positioneringsnauwkeurigheid is X/Y 0.0125mm; Z 0.002mm. Het heeft een enkele extruder met een mondstukgrootte van 0.4mm. De temperatuur van het verwarmde bed is ≤230F/110℃. De afdruksnelheid is ≤180mm/s (aanbevolen 80mm/s). De omgevingstemperatuur tijdens bedrijf is 8°C – 40°C. De operationele mondstuktemperatuur is ≤260°C. De operationele temperatuur van het verwarmde bed is ≤110°C. De ingangsspanning is 100V/240V AC, 60/50Hz. De uitgangsspanning is 24V/14.6A (350W). Het kan afdrukken met PLA/ABS/PETG/TPU/Hout. De invoerformaten zijn .STL, .OBJ, .AMF. De uitvoerformaten zijn GCode. De verbinding kan worden gemaakt via een Trans-flash Card of een USB-kabel (alleen voor ervaren gebruikers).

Conclusie

De Anycubic Vyper is een indrukwekkende 3D-printer die een scala aan functies biedt die zowel beginners als ervaren gebruikers zullen waarderen. Het biedt een groter afdrukvolume, automatische nivellering, snelle afdruksnelheid en gebruiksvriendelijke bediening. Of je nu een beginner bent die net begint met 3D-printen of een ervaren gebruiker die op zoek is naar een upgrade, de Anycubic Vyper is een uitstekende keuze.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.