Anycubic Photon M3 – 4K

De Anycubic Photon M3 – 4K is een van de nieuwste 3D-printers van Anycubic, ontworpen als instapmodel voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van resin 3D-printing. Met een aantrekkelijk ontwerp, een scala aan functies en een concurrerende prijs, belooft deze printer veel. Maar hoe presteert het in vergelijking met andere printers zoals de TRILAB DeltiQ 2? Laten we dat ontdekken.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

De Anycubic Photon M3 – 4K valt op door zijn strakke en gestroomlijnde ontwerp. Het apparaat heeft een schuin afneembaar deksel en een geïntegreerde basis en poten. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig plastic met een aantrekkelijke textuur, wat bijdraagt aan de esthetiek van de printer. De printer is niet te zwaar met een gewicht van zeven kilogram, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

Printkwaliteit en Technologie

De Anycubic Photon M3 – 4K maakt gebruik van een 4K monochroom scherm, wat zorgt voor snelle afdruksnelheden en hoge resolutie prints. De printer heeft een XY-resolutie van 40 micron, wat iets minder is dan de concurrent, de Elegoo Mars 4. Desondanks levert de printer indrukwekkende resultaten op, met scherpe en gedetailleerde prints die zelfs de meest verfijnde details vastleggen.

Functies en Gebruiksgemak

De printer is uitgerust met een klein maar duidelijk touchscreen van 2,8 inch, waarmee gebruikers de printer gemakkelijk kunnen bedienen. Hoewel het scherm aan de kleine kant is, is de gebruikersinterface intuïtief en eenvoudig te navigeren. De printer is compatibel met verschillende slicers, waaronder Photon Workshop, ChiTuBox en Lychee, wat gebruikers meer flexibiliteit geeft bij het voorbereiden van hun prints.

Bouwvolume en Resin Vat

De Anycubic Photon M3 – 4K heeft een respectabel bouwvolume met een maximale hoogte van 180mm. Het resin vat is gemaakt van solide metaal en heeft een ingebouwde giettuit en kleine voetjes die het vat op zijn plaats vergrendelen. De bouwplaat is groter dan die van de Mono 4K en is laser-geëtst met een geruit patroon om de hechting van prints te verbeteren.

Firmware en Ondersteuning

Anycubic biedt goede ondersteuning voor hun printers. Toen er een probleem werd ontdekt met resin dat aan de binnenkant van het deksel droop, reageerde Anycubic snel met een firmware-update om het probleem op te lossen. Dit toont de toewijding van het bedrijf aan om een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk product te leveren.

Conclusie en Vergelijking met TRILAB DeltiQ 2

De Anycubic Photon M3 – 4K is een indrukwekkende instapmodel resin 3D-printer die uitblinkt in printkwaliteit en gebruiksgemak. Het apparaat is concurrerend geprijsd en biedt veel waar voor zijn geld. Hoewel de TRILAB DeltiQ 2 ook een uitstekende printer is met zijn eigen unieke functies en voordelen, biedt de Anycubic Photon M3 – 4K een geweldige optie voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare en betrouwbare resin 3D-printer.

Eindoordeel

Met zijn hoogwaardige bouwkwaliteit, uitstekende printkwaliteit en concurrerende prijs, is de Anycubic Photon M3 – 4K een uitstekende keuze voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Het bedrijf biedt goede ondersteuning en de printer is compatibel met verschillende slicers, wat bijdraagt aan de algehele gebruikservaring. Of je nu nieuw bent in de wereld van 3D-printen of op zoek bent naar een aanvulling op je collectie, de Anycubic Photon M3 – 4K zal zeker niet teleurstellen.

Antoon

Hoi allemaal, ik ben Antoon en ik ben helemaal into 3D-printen! Ik ben al een tijdje bezig met deze technologie en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom heb ik de website https://www.beste3dprinters.com/ gebouwd om mijn passie te delen en anderen te helpen die ook geïnteresseerd zijn in 3D-printen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.